Výživou proti rakovině
Nakladatel: | Vyšehrad |
ISBN: | 978-80-7021-907-2 |
EAN: | 9788070219072 |
Termín: | 30.11.2008 |
Pořadí vydání: | 1. |
Jazyk: | čeština |
Překladatel: | Gabriela Kliková |
Editor: | Marie Válková |
Typograf: | Cyclone design communications |
Rozsah (počet stran): | 216 |
Formát (výška x šířka): | 215 x 215 mm |
Vazba: | měkké desky, brožura sešitá drátěnou sponkou |
Materiál: | kniha |
Anotace
V době, kdy se rakovina stala celosvětovým „strašákem“, přicházejí dva onkologové z kanadského Québecu s návodem, jak se proti této zhoubné nemoci chránit správnou výživou. Úvodní kapitoly jsou věnovány stručné charakteristice rakoviny, jejím příčinám, vývoji a léčbě. Hlavní část knihy se zabývá otázkou, jakou roli hraje v tomto procesu strava, zejména pak potravinami, které tuto nemoc zpomalují či dokážou její postup zastavit. Nejnovější výzkumy ukazují, že kromě ovoce a zeleniny i další potraviny jako zelený čaj, červené víno nebo čokoláda obsahují protirakovinné složky. Každodenní vhodně zvolená strava tedy může působit terapeuticky – výživa se tak může stát prostým, ale účinným prostředkem proti vzniku a postupu rakoviny.