79%
Slezská kuchyně
Nakladatel: | Euromedia Group |
ISBN: | 978-80-249-2172-3 |
EAN: | 9788024921723 |
Termín: | 15.07.2013 |
Pořadí vydání: | 1. |
Jazyk: | ![]() |
Ilustrátor: | Martina Bozděchová |
Rozsah (počet stran): | 216 |
Formát (výška x šířka): | 200 x 125 mm |
Vazba: | vázaná |
Materiál: | kniha |
Anotace
Slezsko je kraj pyšnící se bohatými lidovými tradicemi, písněmi a tanci. Na Slezských dnech se nabízejí regionální gastronomické speciality jako bramborové placky nebo jelito se zelím. Ochutnejte i jiné speciality jako čoskulu nebo grochulu, kelerubkovou mačku, kraple se špenátem, pampúšiky, frajták, těšínský bigus nebo uzenou pečeni, ocelářský špíz či petřvaldské zapečené řízky. A také nahlédněte do zajímavého slezského gastronomického slovníčku.