Soutěž Národní Knihovny:

Národní knihovna ČR se rozhodla vyhlásit soutěž o nejlepší "dalimilovský komiksový strip". Soutěž je určena pro žáky ZŠ a SŠ a probíhá do 20. 5. 2012, do výstavy expozice. K sedmému výročí zakoupení tzv. pařížského zlomku Dalimilovy kroniky vystavuje Národní knihovna ČR soubor gobelínů Věry Míčkové, které věrně znázorňující scény z iluminací, jimž je rukopis opatřen.

 

Žáci si v soutěži mohou ověřit své tvůrčí schopnosti a také správně porozumět výjevům z Kroniky. Expozice ve Výstavním sále Galerie Klementium, kde bude také soutěžní box, do kterého se vhazují pracovní (soutěžní) listy.
Pokud někteří studenti navštíví Svět knihy 2012 ve dnech 18. -19. 5. 2012, mohou si u stánku Národní Knihovny vyzvednout jeden z pracovních listů a svůj soutěžní text si pořádně promyslet. Aby se mohli soutěže účastnit, musí svůj  "komiks" vhodit do soutěžního boxu, který je v již jmenovaném Výstavním sále a to do 20. 5. 2012, kdy končí expozice.

 

Odměněny budou tři nejvýstižnější a zároveň tři nejzajímavější "dalimilovské komiksové stripy". Za první místo dostane výherce černý iPad (64GB, 3G) a umožní celé své třídě navštěvovat po dobu jednoho roku výstavy Národní knihovny v Klementinu zcela zdarma. Student, který se umístí na druhém místě, vyhraje čtečku e-Reading First edition a pro svou třídu bezplatný vstup na čtyři vybrané výstavy NK v Klementinu. A výherce třetího místa obdrží publikace z produkce NK a bezplatný vstup na tři výstavy v Klementinu pro celou svou třídu včetně pedagogického doprovodu. "Dalimilovské komiksové stripy" budou hodnoceny porotou slouženou z odborníků a pracovníků NK. 

 

Soutěže se lze zúčastnit pouze při návštěvě expozice, která bude do 20. 5. 2012 k vidění ve Výstavním sále Galerie Klementinum každý den kromě pondělí od 10.30 do 18.00 hod. Vstupné: dospělí 60 Kč; senioři, studenti 40 Kč; skupina 10 a více osob 40 Kč/osobu; děti od 6 do 15 let 20 Kč, děti do 6 let zdarma.

 

 Ukázka komiksu:

 

Použitý zdroj: Tisková zpráva NK ČR


Zdroj:Tisková zpráva NK ČR


  -  Termín přidání novinky28.3.2024 23:24  -  Přidat komentář