Antropotyátr 2010

Antropotyátr 2010

Petá Hůlová, Kateřina Rudčenková, Kateřina Tučková, Jaroslav Erik Frič, DVA, Vítrholc...

http://antropotyatr.h-aluze.cz

Almanach Antropotyátr

Dovolujeme si vám nabídnout almanach, jenž naleznete v tištěné podobě na letošním Antropotyátru. Almanach můžete stáhnout pod odkazem: Antropotyátr almanach 2010.

 


Antropotyátr je labskoústecký literárně-hudební festival, jenž vznikl z popudu redaktorů časopisu H_aluze v roce 2008. Jeho počátky však sahají do roku 2007, kdy se v Ústí nad Labem odehrál Literární festival, jenž pořádaly redakce Literárně-kulturního časopisu H_aluze a Kulturně-literární revue PANDORA. Letošní ročník by se dal nazvat multimediálním, neboť Antropotyátr přinese nejen literaturu a hudbu, ale i film, divadlo, výtvarné umění a performance. Stane se tak doposud nejpestřejším ročníkem v historii. Festival je však stále především literární a jeho smyslem je přesvědčovat o tom, že literatura není nemoderním kulturním fenoménem, ba právě naopak.
Letošní ročník probíhá ve třech dnech. Festival začíná tzv. předvečerem dne 13. 10. 2010 v ústeckém Café Max od 19:00. Následující dny festivalu se uskuteční 19. 10. 2010 a 20. 10. 2010 v experimentálním prostoru Mumie.

 

V předvečer festivalu bude pokřtěna sbírka Miroslava Fišmeistera Pieter van den Hoogenband Aneb Uspávač Maorů a již třinácté číslo časopisu H_aluze. Součástí večera bude dále čtení z Fišmeiterovy sbírky, promítání krátkometrážních amatérských snímků (jmenovitě Andrana Abramjana, Petra Hamšíka a Lukáš Weishäupla) a promítání loutkového Mozartova requiem od Petra Nikla. Večer zakončí hudebním vystoupením DJ banshee.

 

Večery v Mumii začnou 19. 10. od 19:00 vystoupením brněnského undergroundového umělce Jaroslava Erika Friče. Následovat budou divadelní výstup petrovického souboru Prase na koni, kabaretní skeč skupiny Reinhardt von Bello a koncert-recitace brněnského uměleckého uskupení Vítrholc. Den zakončí DJové z Funkadelic Brothers.

 

Večer 20. 10. představí české literátky Petru Hůlovou, Lucii Hyblerovou, Kateřinu Rudčenkovou a Kateřinu Tučkovou. Autorské čtení by mělo přiblížit ženskou tvorbu z různých úhlů – od poezie po prózu, od autorek známějších, k těm doposud (ne)zavedeným. Po čtení bude následovat koncert kapely DVA, jež bude v Ústí koncertovat těsně po vydání nového CD. Den zakončí hudební koláží DJové ze Spinning by Kim Young Su.

 

Krom zmiňovaných akcí proběhne 19. 10. od 18:00 v Café Max vernisáž grafických prací Miloše Makovského pod názvem H_ALUZÍM a 20. 10. od 17:00 v čajovně U Vysmátý žáby vernisáž Veroniky Kopečné s názvem Stopy.

 

Předvečer festivalu mohou diváci navštívit za dobrovolné vstupné, jeden festivalový večer poté za 100 Kč. Možné je však i zakoupení permanentky na celý festival za zvýhodněnou cenu 160 Kč.

 

Vystoupení Vítrholc a skupiny DVA probíhá ve spolupráci s ústeckým artfestivalem KULT

 


Zdroj:http://www.czechlit.cz/kalendar/antropotyatr-2010-dvanact/


  -  Termín přidání novinky29.3.2024 15:42  -  Přidat komentář