Jak správně jíst
Nakladatel: | Fontána |
ISBN: | 80-7336-366-6 |
Termín: | 22.02.2007 |
Pořadí vydání: | 1. |
Jazyk: | ![]() |
Rozsah (počet stran): | 264 |
Vazba: | pevné desky, papírový potah (eventuálně s laminem), bez přebalu |
Materiál: | kniha |
Anotace
Živiny znamenají víc než se jen živit, neboť výživa a požitek ze života patří úzce k sobě. Správná výživa podporuje zdraví a vede k pozitivnímu životnímu postoji. Lékař a specialista na výživu R. Dahlke ve svém stěžejním díle popisuje tři pilíře zdravé výživy: vyváženost, tj. smysluplný poměr bílkovin, tuků a uhlohydrátů, plnohodnotnost, tedy v přirozeném stavu ponechané potraviny bez přídavných látek a konzervačních prostředků, vyvážená rovnováha kyselin a zásad spolu s výživou podle typu, která odpovídá individuální bytosti a jejím specifickým potřebám. Kniha dále obsahuje praktické tipy a odkazy s pestrou paletou receptů pro zdravý a vyvážený týdenní program.