Řecká kuchyně Marthy Elefteriadu
Nakladatel: | Euromedia Group |
ISBN: | 978-80-249-1423-7 |
EAN: | 9788024914237 |
Termín: | 04.06.2010 |
Pořadí vydání: | 4., zde 2. |
Jazyk: | ![]() |
Rozsah (počet stran): | 229 |
Formát (výška x šířka): | 235 x 170 mm |
Vazba: | pevné desky, papírový potah (eventuálně s laminem), bez přebalu |
Materiál: | kniha |
Anotace
Řecká strava je prototypem zdravé mediterální výživy - hojně zeleniny, ovoce, oliv, olivového oleje, ryb, méně masa a mléčných výrobků - a představuje základ středomořské kuchyně. K jídlu se doporučuje sklenka vína a občas malá sklenička Metaxy. Klidná vyvážená řecká strava přivádí v ovoci a zelenině do těla vitamíny, minerální látky, vlákninu i stopové prvky, v olivovém oleji a rybách polynenasycené mastné kyseliny. Je proto dobře, že si můžeme typická řecká jídla připravit konečně také doma. Jednoduché a srozumitelné postupy známé pěvecké osobnosti řeckého původu vás dovedou ke zdárnému cíli. Přitom se z knihy dozvíte i mnoho zajímavého z historie řecké gastronomie, pěstování vinné révy, o obřadu podávání kávy i jaké zákusky milují Řekové dnes.