O sýrech
Nakladatel: | SLOVART |
ISBN: | 978-80-7391-686-2 |
EAN: | 9788073916862 |
Termín: | 27.02.2013 |
Pořadí vydání: | 1. |
Jazyk: | ![]() |
Rozsah (počet stran): | 160 |
Formát (výška x šířka): | 252 x 215 mm |
Vazba: | pevné desky, papírový potah, přebal |
Materiál: | kniha |
Anotace
Kniha s bohatým fotografickým doprovodem vám nabízí vše, co potřebujete vědět o sýrech. Jak se sýry vyrábějí a proč se různé druhy tolik liší. Jak vybrat sýr v nejlepším možném stavu a co dělat, aby takový až do konzumace zůstal. Čím a jak sýr krájet a jakým způsobem využít kousky, které vám zůstanou. Jak připravit dokonalá klasická sýrová prkénka a moderní nářezové mísy s něčím navíc. Jaké víno se hodí k jednotlivým druhům sýra a jak je to s podáváním dalších nápojů k sýrovému pohoštění, například piva, cideru, sherry, čaje. Kniha vám poradí i s výběrem pečiva k různým sýrům a s přípravou dokonalého sýrového sendviče. A nakonec vám tento užitečný průvodce světem sýrů předloží více než 40 receptů z různých zemí, které vám jistě budou dobrou inspirací.